Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ябълков пай

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

за основата:

100 г меко краве масло
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер

за плънката:

4 ябълки
20 г краве маслo
1 ч.л. канела

за маслените трохи:

180 г брашно
120 г меко краве масло
160 г пудра захар
1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне

    1

Ябълките се обелват, нарязват на кубчета, пържат докато омекнат леко в маслото, към което е прибавена канелата, след което се оставят да изстинат напълно.

    2

Маслото за основата се разбива със захарта. Прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.

    3

Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се подреждат ябълките.

    4

Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното, и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.

    5

Паят се пече 35 минути в предварително загрята на 160° C фурна. Поднася се със сладолед.