Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ябълков сладкиш на грил

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

2 кисели ябълки
100 г натрошени бадеми
1 /2 връзка босилек
2 с.л. бадемов тахан
4 с.л. кафява захар
450 г тесто, приготвено с мая
50 г масло
1 лимон

Съвет

  • По желание, към ябълковата смес може да добавите малко канела и пакетче ванилия.


Приготвяне

    1

Затворено барбекю предварително се загрява на 180° C на функция Индиректен грил. Ябълките се измиват, нарязват на четвъртини, почистват и нарязват на тънки филийки. Лимонът се изцежда, част от кората му се настъргва, а със сока се заливат парчетата ябълка. Бадемите се запичат в сух тиган до златисто.

    2

Босилекът се измива, листенцата се събират и нарязват на едро. Заедно с бадемите, бадемовия тахан и кафявата захар се добавят към ябълките и всичко се разбърква.

    3

Тестото се разточва и се намазва с половината от мекото масло. Върху него се разпределя ябълковата смес и се навива на руло, като сместа трябва да остане от вътре. Тава със свалящо се дъно (диаметър 24 см) се покрива с хартия за печене. Рулото се слага в нея така, че в средата да остане празно място.

    4

Останалото масло се намазва върху рулото и се пече на затворено барбекю около 45 минути. По желание, топлият още сладкиш се поръсва с пудра захар. Сервира се с топка ванилов сладолед.