Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бананов Наполеон

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 парчета)

3 листа кори за баница
30-40 г краве масло
30-40 г мед

за ваниловия крем:

300 мл прясно мляко
3 яйца
6 с. л. захар
1 /2 с. л. нишесте
2 капки ванилова есенция (или 1 пакетче ванилия на прах)

за карамелизираните банани:

2 банана
2-3 с. л. краве масло
2-3 с. л. кафява захар
2-3 щипки канела
2-3 капки есенция ром (или 1 с. л. ром)

Приготвяне

    1

Яйцата и захарта за ваниловия крем се разбиват в купичка и се прибавя нишестето. Разбърква се до получаването на гладка смес. Млякото се сгорещява, дърпа се от огъня и към него се прибавя нишестената смес, като постоянно се разбърква. Връща се на огъня, изчаква се отново да кипне и се оттегля. Ароматизира се с ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади.

    2

Корите за баница се разгъват върху плот. Разтопеното масло за корите се разбърква с меда, докато сместа се хомогенизира. Намазва се първата кора за баница, покрива се с втора кора и отново се намазва със сместа. Покрива се с трета кора и пак се намаслява.

    3

Корите се прегъват на три. Разрязват се на еднакви квадрати с големината на обикновена бисквита. Запичат се за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.

    4

Бананите се нарязват на колелца и се запържват се за около 1-2 минути в сгорещеното масло. Прибавя се захарта, овкусява се с канелата и рома, разбърква се добре и се отстранява от огъня.

    5

При сервиране в чиния се поставя едно от изпечените тестени квадратчета, което се намазва с ваниловия крем. Покрива се с колелца банан, отново се поставя кора и ванилов крем. Слага се последната кора и се украсява с кръгче банан.