Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Вегетарианска яхния от ряпа

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

700 г ряпа
500 г картофи
2 глави лук
2 с.л. краве маслo
1 л зеленчуков бульон
1 дафинов лист
сол
захар
1 /2 стрък праз
1 връзка магданоз
100 мл ябълков оцет
черен пипер

Съвет

  • Вегетариански колбаси могат да се добавят към яхнията малко преди окончателното сготвяне, за да се затоплят. Морковите придават повече сладост на цялата яхния.


Приготвяне

    1

Ряпата и картофите се измиват и подсушават. Дръжката и долният край на ряпата се изрязват. Кората се обелва и ряпата се нарязва на филийки с дебелина около 1 см., които след това се нарязват на кубчета. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета с размери около 2х2 см. Лукът се обелва и нарязва на дребно.

    2

Маслото се разтопява в технджера и в него за около 3 минути се задушават лукът и картофите. Добавят се бульонът, дафиновият лист, подправя се със сол, захар и се оставя да къкри около 30 минути. След 10-ина минути се добавя и нарязаната на кубчета ряпа.

    3

Междувременно празът се разрязва по дължина на две, измива се заедно с магданоза и се подсушава. Празът се почиства и се нарязва на фини ивици. Листата на магданоза се нарязват на едро. Пет минути преди да се изключи котлонът, към ястието се добавя празът, магданозът и оцетът. Овкусява се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да заври веднъж и се сервира.