Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пърленки от просо с хумус

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За пърленките:

150 г просо
300 мл зеленчуков бульон
50 г спанак
1 /2 глава лук
4 с.л. слънчогледово олио
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
1 /2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. сладък червен пипер
2 с.л. пшенично брашно
сол
черен пипер

За хумуса:

1 скилидка чесън
200 г нахут (от консерва)
50 мл маслиново масло
1 /2 ч.л. смлян кимион
сол
черен пипер

Освен това:

1 /4 нар
малко кресон

Съвет

  • Хумусът може да се приготви в различни други варианти, като се добавят например сушени домати, манго или цвекло.


Приготвяне

    1

За питките: Просото се изсипва в сито и се изплаква с топла вода. Бульонът се кипва, добавя се просото и се оставя да къкри на слаб огън за около 5 минути. След това се отстранява от котлона и се оставя да набъбне за около 15 минути.

    2

Междувременно спанакът се измива и отцежда. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Половината от олиото се загрява в тиган и в него се задушава нарязаният на кубчета лук. Добавя се спанакът и се задушава за кратко. След като изстине, задушеният спанакът се нарязва на едро.

    3

Просото, спанакът, яйцето, киселото мляко, кърито, червеният пипер и брашното се объркват в купа и се подправят със сол и черен пипер. Оставя се за 10 минути. Останалото олио се загрява в тиган и с помощта на супена лъжица, от сместа се оформят питки с размер около 5см. Пържат се на среден огън около 6 минути, като се обръщат.

    4

През това време се обелва чесънът за хумуса. Нахутът се отцежда, изплаква се и се смесва с нарязания на ситно чесън, маслиновото масло и кимиона. Пасира се и се овкусява със сол и черен пипер.

    5

Семената на нара се издълбават с помощта на лъжица. Питките и хумусът се разпределят в чинии и се поднасят, поръсени със семена от нар и кресон.