Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ципура на грил с пикантна гарнитура

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 (всяка по 400–600 г) ципури
200 г жасминов ориз
50 мл олио
2 с.л. сок от лайм
сол и черен пипер на вкус

за лютата паста:

200 г люти червени чушки
100 г пресни домати
60 г макадамия
50 г пресен джинджифил
70 мл олио
2 глави шалот
2 скилидки чесън
1 стрък лимонова трева
1 филе аншоа
1 с.л. паста от тамаринд
1 с.л. смлян кориандър
3 ч.л. куркума
1 ч.л. сол

за пастата за сервиране:

3 стръка лимонова трева
2-3 люти червени чушки
2 скилидки чесън
1 /2 глава шалот
4 с.л. олио
сокът от 1 лайм

Съвет

  • Посочените продукти за лютата паста ще стигнат за 1 буркан от 400 г. За рецептата е необходимо по-малко количество. Съхранявайте я в хладилник - издържа минимум две седмици, и я използвайте за всякакво месо на грил. Ако искате да омекотите вкуса на пастата, може да замените половината от лютите чушки със сладки червени чушки.


Приготвяне

    1

За приготвянето на лютата паста чушките, лукът, чесънът и джинджифилът се почистват и нарязват на едри парчета, след което се смилат в блендер. Постепенно в блендера се добавят ядките макадамия, лимоновата трева, аншоата, пастата от тамаринд, нарязаните на едро домати, куркумата и кориандърът.

    2

Готовата смес се прехвърля в касерола, като към нея се прибавят олиото и 120 мл вода. Посолява се, вари се 15 –20 минути на много слаб огън, докато се получи гъста паста, след което се оставя настрана да се охлажда.

    3

Около 50 г от охладената паста се разбъркват много добре с 50 мл олио. Рибата се почиства и се разтваря като пеперуда. Овкусява се със сока от лайм, сол и черен пипер. Намазва се с вече добре разбърканата люта паста. Слага се в скара за риба и се пече на грил до готовност.

    4

Оризът се измива и се сварява до готовност.

    5

За приготвянето на пастата за сервиране шалотът се блендира с почистените от семките чушки, лимоновата трева, чесън, сокът от лайм и 50 мл вода. Олиото се загрява и смлените продукти се задушават за около 5 минути на слаб огън. След това се охлаждат.

    6

Рибата се сервира с ориза и пастата.