Млечни продукти
Валидни от 18.01.2021 до 24.01.2021
Добрата храна е характер
Вкусът на сиренето е божествен. Сиренето е може би най-известната храна, произвеждана от мляко. Сиренето е богато на хранителни вещества и витамини и се предлага в безброй вкусове. Много от тях ще откриеш и при нас в Kaufland.

Любопитни факти
Над 5 000 вида сирене
Сиренето е една от най-древните храни на света. Първите данни за преработването на краве мляко идват от Месопотамия и датират от преди 5 000 г. пр.Хр. Понастоящем съществуват над 5 000 сорта и осем категории сирена. Най-популярните признаци за класификация на сиренето са: вид мляко, масленост, начин на производство, начин на зреене.

Камамбер
Камамбер е френско меко сирене с бяла външна плесен. Вътре то е светло до златисто жълто, в зависимост от степента на зрялост.

Гауда
Класическо полутвърдо сирене, което узрява за от четири седмици до осем месеца в хладни камери.

Ементал
Ементал e традиционно швейцарско сирене, което се произвежда в района на река Еме, кантон Берн, откъдето е получило и името си. Жълто, среднотвърдо, с плътна консистенция е и се прозивежда от краве мляко.

Горгондзола
Горгондзола е едно от най-известните сирена с вътрешна плесен. Приготвя се от краве мляко, сол и сирище.
Млякото е изключително богато на витамини, минерали и калций и предлага многообразни възможности за консумация. Чисто с мюсли или в кафе, кисело мляко, като сметанов сладолед, масло върху питка или извара върху хляб - млякото и неговите прозиводни е наслада във всяка негова форма.
