Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Шеф Тодоров – посланикът на добрата храна

Празнични рецепти
За шеф Тодоров

Шеф Владимир Тодоров е сред най-добрите млади професионалисти в страната, придобил опит в реномирани ресторанти и популярност от различни конкурси.

През 2016 г. той печели приза „Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Тази награда е предшествана от златен медал на състезанието “ACF AND WORLD CHEFS CULINARY SALON“ в САЩ, щата Вирджиния в категория „Най-добър кулинарен студент“. 

Владимир е част и от българския национален отбор, който представя страната ни на кулинарните олимпийски игри в Ерфурт, Германия през 2016 г.

Специализираното образование, опитът от Холандия, Белгия и САЩ, както и значимите отличия позволяват на Шеф Тодоров да води кухнята на един най-добрите ресторанти в столицата с който печели награда за най-добро бистро от наградите на списание Бакхус и Aqua Panna & San Pellegrino.

Обича студена бира, разходки по плажа и пържена цаца. :)


Зададохме няколко въпроса на шеф Тодоров

Какво за теб означава добрата храна?

Това е нещо, което приготвяш с душа и сърце. Тайната на добрия вкус е в качествените съставки и отношението и любовта към храната.

Коя е любимата ти българска рецепта?

Трудно ще го определя като рецепта, но печените чушки с чесън, магданоз и сирене са сред най-любимите ми български вкусове. Само ароматът на тази салата може да ме върне в детството. Аз съм от Русе, баща ми е рибар и съм отраснал с тарама хайвер, така че мога да изям един малък бидон с тарама и препечен домашен хляб. :)

Кое е най-вкусното нещо, което си готвил?

Винаги казвам, че е следващото. Опитвам се да надграждам с всеки кулинарен експеримент.

Ти ли готвиш вкъщи?

Може би звучи странно, но вкъщи почти не готвя. Приятелката ми е главният готвач у нас, а аз готвя в почивните си дни за обяд или когато очакваме гости.

Коя подправка употребяваш най-често и в най-различни манджи?

Сол и киселина (оцет, цитрус)! Тези две съставки, колкото и базови да звучат, могат да променят едно ястие напълно – както към по-добро, така и към по-лошо, зависи как се използват и дали ще намериш добрия баланс помежду им.

Защо избра да се занимаваш с кулинария?

Оо, това е труден въпрос. Мисля, че избрах професията си, защото ми позволява да проявя творчество, мога да изразя себе си чрез храната и да получа моментална обратна връзка.

Кой е най-ценният кулинарен съвет, който можеш да дадеш на всички любители готвачи?

Да готвят уверено, да не се страхуват да експериментират и грешат, защото така се раждат най-добрите рецепти или най-смешните истории за разказване.