kaufland.bg/recepti
Веган
Боб с царевица
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 400 г | червен боб |
| 300 г | сладка царевица |
| 2 | червени чушки |
| 2 | зелени чушки |
| 1 | люта чушка |
| 2 с. л. | доматено пюре |
| 1 глава | лук |
| 3 скилидки | чесън |
| 1 ч. л. | смлян кимион |
| 1 ч. л. | червен пипер |
| 1 ч. л. | риган |
| 4 с. л. | олио |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Бобът се накисва в студена вода и се оставя да престои около 12 часа. След това се отцежда, залива се с вода, колкото да го покрие, и се кипва.
- 2
Водата се изхвърля и се налива нова. Вари се в тенджера под налягане 30-40 минути.
- 3
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, запържват се в олиото за минута, към тях се прибавят чушките, нарязани на ивици, разтвореното в малко вода доматено пюре, подправките и царевицата. Задушават се около 10 минути.
- 4
Сместа се изсипва в тенджерата при боба. Вари се под налягане 15 минути и се посолява.