kaufland.bg/recepti
Веган
Вегетариански бургер с тофу
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 2 бр. | сварено червено цвекло |
| 30 г | орехи |
| 3 с.л. | зеленчуков бульон (готов) |
| 7 с.л. | зехтин |
| Малко лимонов сок | |
| Сол, прясно смлян пипер | |
| 400 г | пушено тофу |
| Малко червен пипер | |
| 2 | морков |
| 4 листа | зелена салата |
| 60 г | кълнове |
| 4 | пълнозърнести багети или чабати |
| Грил тава (алуминиева) |
Приготвяне
- 1
Червеното цвекло се нарязва на едри парчета, след което се пюрира заедно с орехите, бульона и 5 с.л. зехтин. Овкусява се с лимонов сок, сол и пипер. Тофуто се нарязва на шайби, полива се с 2 с.л. зехтин и се подправя с червен пипер. Морковите се обелват, измиват и нарязват на тънки колелца. Салатата и кълновете се измиват.
- 2
Багетите се разрязват и се запичат от двете страни на грила. Тофуто и морковите се слагат в грил тава и се приготвят на барбекюто.
- 3
Половинките багети се намазват с крема от червено цвекло. На долните половинки се слагат зелената салата, тофуто, морковите и кълновете. Поставят се горните половинки и бургерът се сервира.