Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Огнено сърце

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

160 г брашно
1 бр. жълтък
1 с.л. прясно мляко
3 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. чили сос
морска сол
черен пипер
1 бр. малка люта чушка
40 г настъргана моцарела
8 бр. чери домати
100 г рукола
щипка сол
щипка захар

Приготвяне

    1

Брашното, солта, захарта и млякото се замесват за около 4 минути с помощта на миксер, след което тестото се оставя да втаса за около 30 минути. После тестото се разточва върху набрашнена повърхност във формата на квадрат с големина около 30х30 см и се изрязва във форма на сърце.

    2

Тестеното сърце се слага в тава за печене. Останалото тесто се нарязва на ивици, усуква се и се поставя като кант на сърцето. Жълтъкът и млякото се разбиват и със сместа се намазва ръба на сърцето. Сметаната се разбива заедно с чили соса и се подправя със сол и черен пипер. Чушката се нарязва на ситно.

    3

Тестеното сърце се намазва със сместа и по диагонал се поръсва с половината от нарязаната люта чушка. Поръсва се със сиренето и се пече в предварително загрята фурна на 220° C (газова: на 5-а степен, а фурна с вентилация на 200° C) за около 15-20 минути докато стане хрупкаво. Чери доматите и руколата се измиват, доматите се режат на половинки, а руколата се накъсва. Сърцето се гарнира с доматите, руколата и се подправя със сол и пипер. Останалата чушка се оформя като краища на стрелата, „пробола“ сърцето, и се сервира.