Огнено сърце
Продукти (2 порции)
| 160 г | брашно | 
| 1 с.л. | прясно мляко | 
| 1 бр. | жълтък | 
| 3 с.л. | заквасена сметана | 
| 1 ч.л. | чили сос | 
| морска сол | |
| черен пипер | |
| 1 бр. | малка люта чушка | 
| 40 г | настъргана моцарела | 
| 8 бр. | чери домати | 
| 100 г | рукола | 
| щипка сол | |
| щипка захар | 
Приготвяне
- 1
Брашното, солта, захарта и млякото се замесват за около 4 минути с помощта на миксер, след което тестото се оставя да втаса за около 30 минути. После тестото се разточва върху набрашнена повърхност във формата на квадрат с големина около 30х30 см и се изрязва във форма на сърце.
- 2
Тестеното сърце се слага в тава за печене. Останалото тесто се нарязва на ивици, усуква се и се поставя като кант на сърцето. Жълтъкът и млякото се разбиват и със сместа се намазва ръба на сърцето. Сметаната се разбива заедно с чили соса и се подправя със сол и черен пипер. Чушката се нарязва на ситно.
- 3
Тестеното сърце се намазва със сместа и по диагонал се поръсва с половината от нарязаната люта чушка. Поръсва се със сиренето и се пече в предварително загрята фурна на 220° C (газова: на 5-а степен, а фурна с вентилация на 200° C) за около 15-20 минути докато стане хрупкаво. Чери доматите и руколата се измиват, доматите се режат на половинки, а руколата се накъсва. Сърцето се гарнира с доматите, руколата и се подправя със сол и пипер. Останалата чушка се оформя като краища на стрелата, „пробола“ сърцето, и се сервира.