Ориенталско чили
Продукти (4 порции)
| 1 | патладжан | 
| сол | |
| 2 с.л. | растително олио | 
| 2 глави | лук | 
| 2 скилидки | чесън | 
| 500 г | телешка кайма | 
| 2 ч.л. | кимион | 
| 1 ч.л. | кайенски пипер | 
| 600 мл | телешки бульон | 
| 1 консерва | пасирани домати | 
| 1 консерва | нахут | 
| прясно смлян черен пипер | |
| 1 с.л. | ситно нарязан магданоз | 
Приготвяне
- 1
Патладжанът се измива, дръжката му се отстранява, нарязва се на филии, осолява се добре и се запържва за 5-7 минути в 1 с. л. сгорещено олио.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситни кубчета.
- 3
Телешката кайма се запържва в сгорещено олио, добавят се кимиона, кайенския пипер, 1 ч. л. сол, лука и чесъна и се задушава така за около 3 минути. Каймата се залива с телешкия бульон и пасираните домати, добавя се патладжана и всичко се оставя да поври за около 15 минути на средна температура.
- 4
Нахутът се отцежда от излишната вода и малко преди сервиране се добавя към ястието.
- 5
Добавят се сол и черен пипер на вкус и по желание ястието се сервира с пърленка или запечени брускети.