Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Панирано суши със скариди

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (36 парчета)

125 г ориз за суши
1 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. оризово вино
1 /2 ч.л. захар
100 г дребни скариди
3 листа нори
1 ч.л. уасаби
140 г брашно
4 с.л. соев сос
4 с.л. сладко-кисел сос
30 г кълнове
сол
мазнина за пържене
бамбукова подложка

Приготвяне

    1

Оризът се вари в подсолена вода около 30 минути, отцежда се и се разстила в голяма купа, където се оставя да изстине 10 минути. Забърква се смес от оцета, виното, захарта и 1 щипка сол и се излива върху ориза. Всичко се разбърква внимателно и оризът се разделя на шест порции. Скаридите се измиват, подсушават и, ако не са твърде дребни, се нарязват на кубчета. Листовете нори се режат през средата.

    2

Половин листo нори се поставя върху бамбуковата подложка. Върху него се разпределя една порция ориз, като една ивица от листото трябва да остане празна. В средата оризът се притиска с ръце така, че по дължината на листа нори да се образува кладенче, в което се намазва 1/6 от уасабито и се разпределя 1/6 от скаридите. Сушито се навива с помощта на подложката. Цялата процедура се повтаря още пет пъти, като всяка ролка се нарязва на шест парчета суши.

    3

Брашното се пресява и към него се прибавя 1/2 ч.л. сол. Сместа се изсипва в 200 мл леденостудена вода и се разбърква. С помощта на вилица всяко парче суши се потапя в тестото, след което се пържи 2-3 минути в много гореща мазнина. Още горещо сушито се разпределя в чинии, гарнира се със соев сос, сладко-кисел сос и кълнове и се сервира.