Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печени пилешки бутчета по провансалски

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 цели пилешки бутчета
2 червени камби
2 жълти камби
2 глави червен лук
3 скилидки чесън
200 г домати на кубчета от консерва
200 г маслини „Каламата”
200 мл пилешки бульон
1 /2 ч. ч. бяло вино „Шардоне”
80 мл зехтин „Екстра върджин”
3 с. л. балсамов оцет
4 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Пилешките бутчета се разрязват надве и се запържват до златисто в 20 мл от зехтина. Деглазират се с виното и заедно с течността се прехвърлят в тава.

    2

Камбите се нарязват на дебели ивици, червеният лук – на лодки, а чесънът – наедро. Костилките на маслините се отстраняват.

    3

В останалия зехтин се запържват камбите, към тях се прибавят лукът и чесънът, докато леко омекнат. Сипва се балсамовият оцет и зеленчуците се прехвърлят в тавата при пилешкото месо.

    4

Към него се добавят и маслините, налива се бульонът и се подправя с клонките мащерка. Слагат се доматите от консерва, посолява се и с поръсва с черен пипер. Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна, без вентилатор, за около 40 минути. Изважда се и се поръсва с наситнения магданоз.