kaufland.bg/recepti
Веган
Пикантна салата с киноа и тофу
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 100 г | киноа |
| 200 г | тофу |
| 2 големи | домата |
| 2 стръка | пресен лук |
| 5 стръка | магданоз |
| 80 г | маслини (без костилки) |
за маринатата:
| сокът от 1 лимон | |
| 100 мл | тиквено олио |
| 6 зърна | черен пипер |
| 1 ч.л. | сол |
| чесън | |
| 1 капка | сос Табаско |
Приготвяне
- 1
Чесънът се нарязва на шайби и се разбърква с останалите продукти за маринатата. Тофуто се нарязва на дребни кубчета и се слага в маринатата, така че да се покрие добре от всички страни. Оставя се за 1 час.
- 2
Киноата се сварява за 10–12 минути в 200 мл подсолена вода. Доматите се нарязват на шайби с дебелина от около 0,5 см. Лукът и магданозът се наситняват.
- 3
В подходящи чинии се нареждат шайби домати, поръсват се с лука и магданоза, след това се добавя киноата, поставят се маслините и накрая маринованото тофу. Всяка салата внимателно се залива с част от маринатата.