kaufland.bg/recepti
		
	Пилешки бонфилета с пресен чесън
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (2 порции)
| 600 г | пилешки бонфилета | 
| 1 връзка | пресен чесън | 
за маринатата:
| 1 ч. л. | сусамово олио | 
| 4 с. л. | соев сос | 
| 1 /2 ч. л. | пюре от люти чушки | 
| 1 ч. л. | джинджифил на прах | 
| 1 щипка | сол | 
| 1 щипка | черен пипер | 
за гарнитурата:
| 400 г | кълнове от люцерна | 
| 1 | червена чушка | 
| сокът от 1/2 лимон | 
Приготвяне
- 1
 
Маринатата се приготвя, като всички продукти за нея се смесват в купа и хубаво се разбъркват.
- 2
 
Филетата се мариноват около 30 минути, изваждат се и се нарязват в подходяща форма за набождане на двоен дървен шиш, като между две филета се слага парченце пресен чесън.
- 3
 
Пекат се 5-8 минути, след което се гарнират с нарязаната на фин жулиен червена чушка и овкусените с лимоновия сок кълнове от люцерна.