Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки дробчета с топено сирене, гъби и бекон

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кг пилешки дробчета
300 г бекон
5 големи глави лук
300 г пушено топено сирене
500 г пресни гъби
300 г консервирана царевица
1 /2 ч. ч. бяло вино
2 кубчета гъбен бульон
1 с. л. смлян черен пипер
2 с. л. чубрица
олио за пържене
гранулиран чесън на вкус

Съвет

  • По желание ястието може да се поръси с наситнен магданоз.


Приготвяне

    1

Дробчетата се изчистват и се измиват добре. Лукът се нарязва на шайби и се задушава в малко мазнина заедно с нарязаните на филийки гъби. Беконът се нарязва на лентички и заедно с дробчетата се прибавят към гъбите. Запържват се за 5 минути.

    2

Всичко се слага в голям гювеч и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Сипват се виното и малко олио. Прибавят се натрошените кубчета гъбен бульон, чесънът, черният пипер и чубрицата. Пече се в умерено загрята фурна.

    3

Когато дробчетата са готови, се слага сладката царевица и отгоре се нарежда нарязаното на кръгчета топено сирене. Запича се още 4–5 минути, колкото да се разтопи сиренето.