kaufland.bg/recepti
Пица с пикантен салам
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 250 г | брашно |
| 2 бр. | моцарела |
| 60 г | пикантен салам |
| 50 г | рукола |
| 1 консерва (425 мл) | домати на кубчета |
| 80 г | прясно настърган пармезан |
| 5 с.л. | зехтин |
| 1 /2 ч.л. | захар |
| 21 г | прясна мая |
| ситно нарязани листа риган | |
| сол | |
| черен пипер |
Приготвяне
- 1
Брашното се смесва с ½ ч.л. сол. Маята и захарта се разбъркват със 150 мл хладка вода и се прибавят към брашното. Прибавят се 3 с.л. зехтин и се замесва меко тесто, което се оставя да почине 30-ина минути.
- 2
Доматите, риганът и останалия зехтин се слагат на котлона да заврят и готовият сос се подправя със сол, захар и пипер. Тестото се разстила върху предварително намаслени тавички и върху него се слага от доматения сос. Моцарелата се отцежда, нарязва се на шайби и заедно със салама се разпределя върху пицата, която се пече 15-25 минути на затворен грил.
- 3
Руколата се измива и накъсва и заедно с пармезана се разпределя върху горещата пица.