kaufland.bg/recepti
Празничен чай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 чаша)
| 1 | кисела ябълка |
| 250 мл | мляко |
| 1 пакетче | черен чай |
| 2 зрънца | черен пипер |
| 1 зрънце | карамфил |
| 1 малка пръчка | канела |
| 1 щипка | смлян кардамом |
| 1 щипка | смлян джинджифил |
| 1 зрънце | звезден анасон |
| 2 ч.л. | мед |
Приготвяне
- 1
Ябълката се измива, почиства се от семките и се нарязва на тънки шайби, които се нареждат върху хартия за печене и се сушат в предварително загрята на 70 °C фурна за около три часа. При това вратата на фурната трябва да е леко отворена, за да може да излиза влагата от ябълките.
- 2
Млякото се затопля и към него се прибавят пакетчето чай, подправките и медът. Сместа се оставя да покъкри на котлона още пет минути.
- 3
Готовият чай се прецежда и се налива в предварително загрята чаша и се сервира с ябълковия чипс.