kaufland.bg/recepti
Пържен толстолоб с гарнитура
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | котлета от толстолоб |
| олио за пържене | |
| сол и черен пипер на вкус |
за овалване:
| 100 г | бяло брашно |
| 50 г | царевично брашно |
| 1 /2 ч.л. | сух чесън |
| 1 /2 ч.л. | риган |
за гарнитурата:
| 1 /2 ч.ч. | булгур |
| бялата част от 2 връзки пресен лук | |
| 50 г | сушени домати |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 ч.ч. | орехови ядки |
| 1 връзка | копър |
| 1 /2 ч.л. | сух риган |
| 2 ч.ч. | гъбен бульон |
| сол и черен пипер на вкус | |
| маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Лукът, чесънът и сушените домати се нарязват наситно. Запържват се в малко маслиново масло, докато лукът леко омекне.
- 2
Прибавя се булгурът, налива се бульонът и се овкусява с ригана.
- 3
Когато течността се абсорбира, съдът се дърпа от огъня и се добавят накълцаните орехи и наситненият копър. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
- 4
Рибните котлети се овкусяват със сол и черен пипер. После се овалват в смесените сухи съставки – бялото и царевичното брашно, сухия чесън и ригана.
- 5
Пържат се до златисто в около 1 пръст сгорещено олио. Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненска хартия.
- 6
Рибата се сервира с гарнитурата от булгур.