Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с трюфели и скариди

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 опаковка EXQUISIT Скариди Easy Peel (500 г), от витрината за
замразени храни
1 зелена чушка
1 червена чушка
200 г чери домати
2 малки глави лук
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин
1 опаковка EXQUISIT Суха заготовка за ризото с трюфели (= 200 г)
100 мл бяло вино
сол
черен пипер
2 ч.л. EXQUISIT Балсамов оцет Di Modena I.G.P
1 /2 ч.л. захар
2-3 с.л. EXQUISIT Песто с орехи и рикота
40 г EXQUISIT Parmigiano Reggiano DOP - Пармезан, италианско твърдо сирене
2 ч.л. EXQUISIT Масло с атлантическа морска сол

Съвет

  • По желание може да се украси с листенца босилек.


Приготвяне

    1

Скаридите се размразяват, измиват и подсушават. Чушките се измиват и нарязват на ромбове. Главите лук и чесъна се почистват, лукът се нарязва на малки кубчета, а чесънът се счуква и се запържват в 1 с.л. зехтин.

    2

Ризотото се изсипва в тенджера с 600 мл студена, неподсолена вода и бялото вино и се разбърква добре. Оставя се да заври на котлон, включен на висока степен. След това тенджерата (без капак) се оставя за още 15 – 17 минути на котлона, като се разбърква постоянно.

    3

Чушките и доматите се запържват в 2 с.л. сгорещено олио за 5 – 8 мин и се подправят със сол, черен пипер, оцет и захар. Скаридите се запържват в останалия зехтин 3 – 5 минути, към тях се добавя пестото, сол и черен пипер.

    4

Пармезанът се настъргва. Към ризотото се добавя масло, поставя се в чинии със скаридите и зеленчуците, поръсва се с пармезан и се сервира.