kaufland.bg/recepti
		
	Ризото Фрути ди маре
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 1 пакет | морски дарове | 
| 300 г | ориз | 
| 1 глава | лук | 
| 50 мл | бяло вино | 
| 500 мл | зеленчуков бульон | 
| 1 с. л. | олио (10 мл) | 
| 80 г | краве масло | 
| 100 г пармезан | |
| сол и черен пипер на вкус | 
Приготвяне
- 1
3/4 от ситно нарязания лук се запържват в 20 г от маслото, прибавя се почистеният и изплакнат ориз и се разбърква. Залива се с виното и се бърка, докато се изпари.
- 2
Сипва се горещият бульон, посолява се и се оставя да се задушава. Останалият ситно нарязан лук се запържва в олиото и 20 г масло. Слагат се морските дарове и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3
Пържи се и малко преди края на готвенето сместа се добавя към ориза, заедно с още 20 г масло. 4. Накрая ризотото леко се затопля, полива се с останалото разтопено масло и се поръсва с настърганото сирене.