Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Торта с яйчен ликьор и ягоди

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (16 парчета)

За блата

30 г масло
6 яйца
120 г захар
1 с.л. ванилова захар
225 г брашно
1 щипка бакпулвер

За крема

10 листа желатин
500 г ягоди
300 г извара
100 г захар
150 мл яйчен ликьор
1 л сладкарска сметана
1 с.л. ванилова захар
1 с.л. заквасена сметана

Приготвяне

    1

Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Яйцата се разделят, жълтъците се разбиват със захар и ванилова захар до получаване на гъста пенлива смес. Към нея се добавя маслото. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към яйчения крем. Брашното и бакпулверът се добавят. Получената смес се изсипва върху хартия за печене и се поставя във форма за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 200° C за около 20-25 минути. Тортата се вади от формата и се оставя да се охлади.

    2

Желатинът се накисва. Половината количество ягоди се нарязва на парченца, а останалите ягоди се пюрират. Готовият блат се нарязва на тънки блатове. Изварата се разбива със захарта и получената смес се разделя на два части. В едната смес се добавят пюрираните ягоди, a в останалата се добавя 100 мл яйчен ликьор. Желатинът се разтваря в купата с нарязаните ягоди и ягодовия крем, останалата половина се добавя към яйчения крем и се оставят в хладилник, докато кремът се желира. 700 милилитра сметана се разбива и половината се добавя към кремовете.

    3

Около първия блат на тортата се поставя форма за торта. Намазава се с половината от ягодовия крем, покрива се отгоре с още един блат, след което се намазва с крема с яйчен ликьор. Добавя се още един блат, който се покрива с ягодов крем и се слага финалния блат, който се намазва с яйчен крем. Тортата се оставя да се охлади за около 3 часа. Останалата сметана се разбива с ваниловата захар, добавя се яйчен ликьор. Получената смес се оставя да стегне в хладилника, след което се шприцоват цветчета по края на цялата торта. Тортата се нарязва на парчета и се сервира.