Агнешки котлети
Продукти (3 порции)
| 600 г | агнешки френч рак |
| 7 скилидки | чесън |
| 70 г | галета |
| магданоз | |
| пармезан | |
| едрозърнеста горчица | |
| пресен розмарин | |
| сол | |
| черен пипер | |
| маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Почистеният агнешки френч рак се овкусява със сол и черен пипер от двете страни. В загрят тиган се добавят 2 с.л. маслиново масло, френч ракът, обелените цели скилидки чесън и стръкче пресен розмарин. Агнешкото се запечатва по 3-4 минути от всяка страна и се маха от котлона.
- 2
В блендер се сипват галетата, няколко стръка пресен розмарин, магданоз, пармезанът, скилидките чесън от тигана и 1 с.л. маслиново масло. Блендира се докато всичко се смеси добре и се получат фини зелени трохи.
- 3
Запечатаното агнешко се намазва с горчица от двете страни и след това се овалва добре в трохите. Слага се върху тава с кухненска хартия и се пече 20-25 минути в предварително загрята на 200°C фурна.
- 4
След като се изпече агнешкото, се разрязва на единични котлети и се сервира с гарнитура по желание.