Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешко руло с печен сос, горски гъби и картофен крем

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

1 агнешки бут
500 г гъби
2 средно големи картофа
200 мл червено вино Брей!
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък целина
моркова Брей!
1 връзка мащерка
1 връзка магданоз
дафинови листа
5 -6 черен пипер на зърна
1 с.л. доматена паста
20 мл маслиново масло K-Classic
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Агнешкият бут се обезкостява и кокалите се отделят. Лукът, морковите, целината и чесънът се режат на едро. Кокалите и зеленчуците се слагат в тава и се смесват с доматената паста и зехтина. Осоляват се и се поръсват с черен пипер. Пекат се на максимална температура за 10-15 минути или до получаване на хубав загар.

    2

През това време от обезкостеното месо се оформя правоъгълник с дебелина 1 см. Намазва се с масло, осолява се и се поръсва с черен пипер. Стръковете розмарин се подреждат по широчината на месото. Навива се на руло и се връзва с касапски канап. Пече се на 180°С за около час и половина.

    3

Запечените кокали се изсипват от тавата заедно със зеленчуците в дълбока тенджера. Всичко от тавата се отмива с чиста вода и се добавя при кокалите. Това се прави, за да се запазят всички вкусове, които заедно със загара остават по тавата. Прави се вързоп от няколко стръка мащерка, магданоз и дафинови листа. Вързопчето се добавя при кокалите и тенджерата се допълва с хладка вода и вино. Готви се за около 2-3 часа, докато се получи гъст бульон.

    4

Картофите, водата и солта се слагат в друга тенджера и се варят 20 минути или до готовност. Сварените картофи се обелват и се прекарват през едро сито. Към получената паста се добавят сол, масло и черен пипер, разбърква се и се оставя настрани.

    5

Гъбите се почистват и се нарязват на едро. Сотират се в тиган с малко маслиново масло. Добавя се малко от бульона и се редуцира за 3-4 минути. Готовите гъби се оставят настрана.

    6

Бульонът се прецежда и доредуцира за около 10 минути в тиган. След като е свален от котлона, се добавя бучка масло и се бърка до разтопяването му и получаването на сос с хубав гланц.

    7

В чиния се слага от нарязаното руло, картофения крем, гъбите и се полива със соса.


Видеорецепта