Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Апетитни свински шишчета

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г свинско месо
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
200 г кисело мляко
50 г майонеза
маслиново масло K-Classic
1 глава червен лук
сух копър
чесън на прах
сол
черен пипер
1 с.л. кимион
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на едри хапки и се слага в купа. Поръсва се със сол, черен пипер, чесън на прах, 1 с.л. кимион, 1 с.л. червен пипер и 2 с.л. маслиново масло K-Classic. Разбърква се добре, за да се овкусят всички хапки с подправките.

    2

Чушките и лукът се нарязват на едри парчета. По желание, дървените шишчета може да се накиснат във вода за 4-5 минути, за да не изгорят после при печенето. На всяко шишче се нанизва парче месо, червен лук, парче чушка, отново парче месо, лук, друг цвят чушка и така докато се запълни цялото шишче.

    3

Оребрен тиган или скара се загрява на висока температура. Намазнява се с 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се слагат шишчетата. Готвят се по 3-4 минути от всяка страна или до готовност на месото.

    4

За приготвянето на чесновия сос в купа се смесват киселото мляко, майонезата, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сух копър.

    5

Шишчетата се сервират с пърленка (по желание) и чесновия сос.


Видеорецепта