kaufland.bg/recepti
Ароматно печено свинско
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 600 г | свинска плешка Шеф месар |
| 100 г | кафява захар |
| 100 г | сол |
| 30 г | чесън на прах |
| 30 г | лук на прах |
| 15 г | пушен червен пипер |
| кимион | |
| кориандър | |
| сух магданоз | |
| сладък червен пипер/чили на прах |
Приготвяне
- 1
Всички подправки се смесват и разбъркват добре. Изсипват се в тавичка и месото се овалва добре в тях, така че да полепнат по него от всички страни. Така при печенето захарта и солта ще се карамелизират, ще изкарат влагата от месото и подправките ще попият в него.
- 2
Месото се пече до тъмнокафяво на 140 °C за около 3 часа и половина.