kaufland.bg/recepti
Бабин пай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
| 2 ч. ч. | брашно |
| 400 г | пушено свинско филе |
| 150 г | сирене “Ементал” |
| 4 броя | яйца |
| 500 мл | прясно мляко |
| 1 /4 | глава лук |
| 50 г | маргарин |
| 2 с. л. | сухо мляко |
| 1 с. л. | бакпулвер |
| 1 /2 ч. л. | сол |
| 1 /2 ч. л. | захар |
| 1 щипка | лимонена киселина |
Приготвяне
- 1
Брашното се смесва със сухото мляко, бакпулвера, солта, захарта, маргарина и лимонтузуто. Намачква се с вилица, докато се получат гранули.
- 2
В тава с диаметър 35 см се поставя нарязаното на кубчета свинско филе. Настъргва се сиренето и се покрива със ситно нарязания лук.
- 3
Яйцата се разбиват с телена бъркалка, сипва се прясното мляко и се разбърква. Добавя се брашнената смес, отново се разбърква и се изсипва в тавата.
- 4
Пече се около 45 минути на 200 градуса.