kaufland.bg/recepti
Баварска месна салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 2 парчета | леберкез |
| 3 шайби | сирене Ементал |
| 1 глава | червен лук |
| 50 мл | малинов оцет |
| 80 г | репички |
| 1 /2 връзка | сибирски лук |
| 50 мл | ленено масло |
| сол | |
| захар | |
| черен пипер |
Приготвяне
- 1
Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци, които се поставят в купа и се овкусяват с малиновия оцет, сол, захар и черен пипер. Маринова са за около 20 минути.
- 2
Репичките се измиват, подсушават и нарязват на шайби. Сибирският лук се измива и нарязва на тънки колелца. Едно върху друго се нареждат парчетата леберкез и ементал и се нарязват на тънки ивици.
- 3
Леберкезът, ементалът, репичките, лукът и лененото масло се прибавят към лука и всичко се разбърква добре. Месната салата се сервира с хляб.