kaufland.bg/recepti
Веган
Баклава от Бела Црква
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 порции)
1 пакет | точени кори |
200 г | кокосови стърготини |
200 г | смлени орехови ядки |
200 г | стафиди |
200 мл | газирана вода |
1 пакетче | шушулка ванилия |
1 пакетче | бакпулвер |
300 мл | олио |
олио за намазване |
за сиропа:
1 кг | захар |
1 л | вода |
Приготвяне
- 1
Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват. Прибавят се бакпулверът, ванилията и газираната вода.
- 2
Точените кори се разделят по две, плънката се разпределя, разстила се върху тях и се навиват рула. Всяко руло се разрязва на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в намазнена тава.
- 3
Баклавата се залива с нагрятото до кипване олио. Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
- 4
Захарта за сиропа се разтопява в 1 л гореща вода и се оставя да се охлади. Топлата баклава се залива с изстиналия сироп. Оставя се да престои 2-3 часа и се сервира.