Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баклава с локум

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 пакет точени кори
150 г краве маслo
200 г шамфъстък
200 г локум

за захарния сироп:

200 г захар
1 лимон
1 портокал
1 пръчка канела

Приготвяне

    1

Шамфъстъкът се смила в кухненски робот на едро. Локумът се нарязва на кубчета.

    2

В тава, намазана с предварително разтопеното масло, се поставят четири кори и се намазват с масло. Поръсва се с ядки и локум.

    3

Редят се още девет кори, като всяка се намазва с разтопеното масло. Баклавата се нарязва на ромбове.

    4

Пече се в сгорещена на 210°C фурна за около 15 минути, след което се оставя да изстине.

    5

В касерола се наливат 2 ч. ч. вода, прибавят се захарта, сокът и настърганата кора от лимон и портокал. Прибавя се канелата и се оставя да къкри на котлона, докато сиропът се сгъсти. Пръчката канела се отстранява и сиропът се оставя да изстине – трябва да бъде с телесна температура.

    6

Баклавата с локум се облива със сиропа и се оставя да престои поне 12 часа преди да се консумира.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.