kaufland.bg/recepti
Бананова хлебна риба
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 филийки | хляб |
| 4 с. л. | течен шоколад |
| 2 | банана |
| 2 ч. л. | лимонов сок |
| 2 зърна | червено грозде |
Приготвяне
- 1
Всяка филийка се намазва с течен шоколад. Бананите се нарязват на тънки шайби и се поръсват с лимонов сок. След това се нареждат върху хляба, като трябва леко да се застъпват (като люспи на риба).
- 2
На тясната страна на филийката се изрязва триъгълник като уста на рибата и изрязаното триъгълно парче се слага като опашка в другия край на хляба.
- 3
Гроздето се измива, зърната се разрязват на половина и едната половинка се поставя като рибешко око върху хляба.