Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бананов кекс с ванилова глазура

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

60-70 г (+ за намазване) краве маслo
1 /2 ч.ч. захар
2 яйца
1 /2 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. (+ за поръсване) брашно
1 ч.л. сода за хляб
2 банана
1 /2 ч.ч. прясно мляко
1 /2 ч.л. сол
1 пакетче ванилия

За глазурата

200 г крема сирене
2 с.л. краве масло
1 1/2 ч.ч. пудра захар
1 капсула лимонова есенция
1 пакетче ванилия

Приготвяне

    1

Маслото и захарта се разбиват с телена бъркалка. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и към него се добавя солта.

    2

Постепенно и при непрекъснато бъркане към яйцата се сипва половината брашно, налива се половината кисело мляко и процедурата се повтаря, като се бърка непрекъснато. Трябва да се получи хомогенна смес.

    3

Бананите се пюрират с прясното мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените масло и захар и се ароматизира с ванилията.

    4

Тестото се сипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 25–30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

    5

Крема сиренето се разбива в купа и към него се добавя разтопеното (но не горещо) масло. Овкусява се с лимоновата есенция и ванилията и постепенно, при непрекъснато бъркане, се сипва пудрата захар. Трябва да се получи гъста хомогенна смес.