Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бананов кекс с ванилова глазура

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

70 г (+ за намазване) краве маслo
1 /2 ч.ч. захар
2 яйца
1 /2 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. (+ за поръсване) брашно
1 ч.л. сода за хляб
2 банана
1 /2 ч.ч. прясно мляко
1 /2 ч.л. сол
1 пакетче ванилия

За глазурата

200 г крема сирене
2 с.л. краве масло
1 1/2 ч.ч. пудра захар
1 капсула лимонова есенция
1 пакетче ванилия

Приготвяне

    1

Маслото и захарта се разбиват с телена бъркалка. Яйцата се разбиват в отделен съд, докато удвоят обема си. Содата се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява и към него се добавя солта.

    2

Постепенно и при непрекъснато бъркане към яйцата се сипва половината брашно, налива се половината кисело мляко и процедурата се повтаря, като се бърка непрекъснато. Трябва да се получи хомогенна смес.

    3

Бананите се пюрират с прясното мляко, наливат се в брашнената смес и се разбърква добре. Добавят се смесените масло и захар и се ароматизира с ванилията.

    4

Тестото се сипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 25–30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

    5

Крема сиренето се разбива в купа и към него се добавя разтопеното (но не горещо) масло. Овкусява се с лимоновата есенция и ванилията и постепенно, при непрекъснато бъркане, се сипва пудрата захар. Трябва да се получи гъста хомогенна смес.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.