Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баница с пиле и моцарела

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

400 г пилешко филе
100 г краве маслo
1 пакет точени кори
зелен лук
50 г моцарела
1 яйце
200 мл прясно мляко
маслиново масло K-Classic
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

Приготвяне

    1

В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаното на малки хапки пилешко филе. Поръсва се с червен пипер, сол и черен пипер. Разбърква се и се готви около 5-6 минути или до пълна готовност на месото.

    2

Тавата, в която ще се пече баницата се намазва с масло. Слагат се 2 точени кори за баница, така че да се покрие дъното. Намазват се с малко масло. Слагат се 2-3 супени лъжици от сготвеното пилешко месо. Поръсва се с нарязан на ситно зелен лук и настъргана моцарела. Отгоре се слагат други две кори за баница, които също се намазват с масло. Поръсва се отново с пилешко, зелен лук и моцарела. Покрива се с две кори за баница и така се повтаря докато се използват всички кори. След това баницата се нарязва на 6 квадрата.

    3

Яйцето се разбива в купа. Към него се прибавя прясното мляко и се разбърква. С така получената смес се залива баницата. Пече се 25-30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.


Видеорецепта