Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баница със сирене

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

1 кг брашно
250 г краве масло
400 г натрошено сирене
5 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1 /2 ч. л. сол
паричка и дрянови клончета

Приготвяне

  1

От брашното, солта и 2 ч. ч. топла вода се замесва тесто. Разделя се на шест равни части, от които се разточват тънки кори. Всяка се намазва с предварително разтопено масло. Краищата на корите се завиват към центъра, докато се получи топка.

  2

Яйцата се разбиват и към тях се добавя сиренето. Содата се разтваря в киселото мляко, докато шупне и се прибавя към яйчната смес.

  3

От дрянови клонки се отчупват връхчетата с пъпките, като се подбират така, че всички да са с различна форма. На лист се рисува всяко дренче и срещу него се написва какъв късмет ще донесе на притежателя си.

  4

След като престоят 30 минути с мазнината, тестените топки отново се разточват на тънки кори с големината на тавата.

  5

Тавата се намазва добре с 2 с. л. от маслото. Поставя се първата кора, намазва се с масло и отгоре равномерно се разпределя 1/5 от плънката. Така се подреждат и останалите кори, като след третата се поставят късметите на равно разстояние един от друг. Последната кора се намазва обилно с масло.

  6

Баницата се пече в предварително загрята до 180°С фурна около 50 минути. След като изстине се нарязва така, че във всяко парче да има късмет.