kaufland.bg/recepti
Банкерска риба
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | филе от нилски костур |
| 200 г | печурки |
| 50 мл | маслиново масло |
| 2 стръка | магданоз |
| 2 стръка | девесил |
| 2 | зелени чушки |
| 1 стрък | праз |
| 200 мл | бяло вино |
| 3 | домата |
| сол и бял пипер на вкус | |
| листа зелени подправки за украса |
Приготвяне
- 1
Филетата се сотират за 1–2 минути в сгорещения зехтин. Овкусяват се с наситнените магданоз и девесил. Рибата се изважда.
- 2
Чушките и празът се режат на ситно, а гъбите – на филийки. Разбъркват се, овкусяват сесъс сол и пипер. Сипват се в тигана, в който е сотирана рибата, и се задушават за 2–3 минути.
- 3
Налива се виното и задушаването продължава, докато течността се изпари.
- 4
Доматите се настъргват и се прибавят към зеленчуковата смес. Всичко се задушава досгъстяване на соса.
- 5
Рибните филета се връщат в тигана за 1–2 минути и се дръпва от огъня. Преди сервиране ястието се украсява с листенца зелени подправки. По желание се гарнира със сварен ориз и резени домат.