Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Банкерска риба

Банкерска риба

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г филе от нилски костур (или треска)
200 г печурки
50 мл маслиново масло
2 стръка магданоз
2 стръка девесил
2 зелени чушки
1 стрък праз
200 мл бяло вино
3 домата
сол и бял пипер на вкус
листа зелени подправки за украса

Приготвяне

1

Филетата се сотират за 1–2 минути в сгорещения зехтин. Овкусяват се с наситнените магданоз и девесил. Рибата се изважда.

2

Чушките и празът се режат на ситно, а гъбите – на филийки. Разбъркват се, овкусяват се

3

със сол и пипер. Сипват се в тигана, в който е сотирана рибата, и се задушават за 2–3 минути.

4

Налива се виното и задушаването продължава, докато течността се изпари.

5

Доматите се настъргват и се прибавят към зеленчуковата смес. Всичко се задушава до

6

сгъстяване на соса.

7

Рибните филета се връщат в тигана за 1–2 минути и се дръпва от огъня. Преди сервиране ястието се украсява с листенца зелени подправки. По желание се гарнира със сварен ориз и резени домат.