Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бисквитена торта с маскарпоне и рикота

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

250 г бисквити Кантучини
175 г амаретини (бадемови бисквити)
500 г маскарпоне
250 г рикота
200 г захар
200 г натурален шоколад
200 мл прясно мляко
80 г краве маслo

за сос Сабайон:

2 жълтъка
75 г пудра захар
150 мл амарето
сокът и кората от един лимон

Приготвяне

    1

Маскарпонето и рикотата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта, до получаване на хомогенна смес.

    2

Млякото се загрява в касерола, прибавя се шоколадът и се разтопява. Добавя се маслото и се разбърква до получаването на еднородна смес. Съдът се дърпа от котлона и шоколадовият крем се оставя да изстине за кратко.

    3

Кантучините се слагат в найлонов плик и се натрошават на едри парчета с помощта на дървен чук или точилка.

    4

На дъното на тава, една до друга, се подреждат бисквитите Амарети. Върху тях добре се разстила половината от белия крем, след което се добавя и част от шоколада. Отгоре се поръсват кантучините.

    5

Намазва се с останалата част от белия крем и се завършва с шоколад. Тортата се оставя да стегне в хладилник за минимум час.

    6

Жълтъците се разбиват на водна баня заедно със захарта. Бърка се докато се получи пухкава смес. При постоянно бъркане постепенно се добавя амаретото. Прибавят се сокът и кората от лимона. Разбърква се, съдът се дърпа от огъня и сосът се оставя да се охлади.

    7

В подходящи чиния се слага малко от соса и отгоре се слага парче от бисквитената торта.