Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бисквити с шоколад и шамфъстък

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (50 парчета)

4 яйца
100 г захар
щипка сол
50 г брашно
30 г нишесте
1 с.л. какао
1 /2 ч.л. бакпулвер
150 г бяла шоколадова глазура
150 г кувертюр от тъмен шоколад
1 с.л. шамфъстък (ситно нарязан)
200 мл заквасена сметана
1 пакетче ванилова захар
сушени червени боровинки

Приготвяне

    1

Белтъците се разделят от жълтъците и заедно с 60 г захар и щипка сол се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Брашното, нишестето, какаото и бакпулверът се смесват и поетапно, редувайки с разбитите белтъци, се смесват с жълтъците. Така готовото бисквитено тесто се разпределя върху хартия за печене, поставя се в тава и се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 15 минути, след което се оставя да изстине.

    2

Двата вида глазура се разтапят, според упътването на опаковката. С кръгла формичка за курабии, с диаметър около 4 см, от тестото се изрязват около 50 кръгчета, като 25 от тях се покриват с бяла шоколадова глазура, а останалите 25 – с тъмна. Една с.л. шамфъстък се смесва с 1 с.л. вода и сместа се пасира до получаването на фина паста. Сметаната се разбива с ваниловата захар и се смесва с пастата от шамфъстък.

    3

Върху бисквитките се шприцова от сметаново-шамфъстъковата паста. Украсяват се с червена боровинка и се поръсват с останалия шамфъстък.