Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Изобразяване на рецептата Боб със зеле на фурна

Боб със зеле на фурна

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

500 г зрял боб
1 глава прясно зеле
4 стръка праз
4 скилидки чесън
2 моркова
1 корен пащърнак
2 с.л. доматен концентрат
2 с.л. маслиново масло
1 с.л. червен пипер
1 /2 с.л. копърово семе
сол на вкус

За трохите:

4 филии хляб
1 /2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
70 мл студено пресовано маслиново масло
1 ч.л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Фурната не се загрява предварително, защото има опасност глиненият съд да се спука. По желание, добавете в ястието и домати от консерва.


Приготвяне

    1

Бобът се накисва за една нощ във вода, отцежда се, залива се с чиста вода и се вари до готовност, като първата вода се изхвърля. Около 400 мл от водата от варенето се запазват.

    2

Зелето се реже на тънки ивици. Осолява се и се намачква добре. Отцежда се от отделилата се вода.

    3

Пащърнакът, празът, чесънът и морковите се режат на ситно и се запържват в маслиново масло. Добавя се зелето и се готви около 5 минути. Сипват се доматеният концентрат и червеният пипер. Прибавя се бобът, заедно с 400 мл от водата, в която се е варил. Овкусява се със сол и копърово семе.

    4

Хлябът за трохите се смила с магданоза, ригана, чесъна, маслиновото масло, сол и черен пипер.

    5

Ястието се прехвърля в гювеч, поръсва се с трохите и се запича за около 40 минути в загрята на 180° С фурна.