Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургери с кюфтета и доматен сос

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (18 парчета)

за соса:

50 мл маслиново масло Екстра върджин
2 консерви домати на кубчета
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 /4 връзка магданоз
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус

за питките:

300 г брашно
1 глава чесън
4 с.л. маслиново масло
1 с.л. меласа
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол

Приготвяне

    1

Филийките хляб се натрошават, пармезанът се настъргва, лукът и магданозът се наситняват.

    2

Двата вида кайма се смесват с трохите, пармезана, яйцето, лука и магданоза. Овкусява се със сол и черен пипер.

    3

Оформят се 18 кюфтета и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се с настърган пармезан.

    4

Пекат се 10–15 минути в загрята на 200°C фурна с вентилатор.

    5

Чесънът и лукът за соса се наситняват и се запържват в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и сосът се вари 10 минути.

    6

Накрая се прибавя нарязаният магданоз, пасира се и се овкусява със захар.

    7

Чесънът за хляба се обелва, овкусява се с 2 с. л. маслиново масло, сол и черен пипер, завива се в алуминиево фолио и се пече 1 час на 150°C, в съд с вода на дъното.

    8

Маята и меласата се разтварят в 180 мл топла вода.

    9

В брашното се разбърква солта, налива се останалото маслиново масло, добавя се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.

    10

Изпеченият чесън се намачква. Тестото се размесва с чесъна.

    11

Оформят се 18 топки, подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия, и се притискат леко. Оставят се да втасат повторно. Пекат се в загрята на 200°C фурна с вентилатор до златисто – за 10–12 минути.

    12

Хлебчетата се разполовяват. Кюфтетата се притискат леко. Между половинките на всяко хлебче се поставя по едно кюфте. Заливат се със соса и се фиксират с клечки. Поднасят се по три в порция.