Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бурито със свинско и авокадо

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За салсата:

1 лайм
3 стръка кориандър
1 авокадо
сол

За свинското:

2 малки глави лук
2 скилидки чесън
2 зелени чушки
450 г свинско бонфиле
1 ч.л. лют пипер на люспи със семки
80 г настърган кашкавал
2 с.л. олио
сол
пипер

Друго:

2 царевични тортили

Приготвяне

    1

Лаймът се измива, подсушава и сокът му се изцежда. Кориандърът се измива, подсушава, а листенцата се нарязват на едро. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, а с помощта на лъжица се събира месестата част, която се нарязва на кубчета. Авокадото се поставя в по-дълбока купа, прибавят се сокът от лайм и кориандърът и с помощта на вилица всичко се намачква и омесва добре. Овкусява се със сол и салсата е готова.

    2

Лукът и чесънът се обелват и нарязват – лукът на кубчета, а чесънът на филийки. Чушките се измиват, подсушават, почистват от семките и нарязват на ивици.

    3

Свинското филе се измива, подсушава и нарязва на ивици. Олиото се загрява в тиган и в него се запържва за около 4 минути месото. Прибавят се лукът, чесънът и чушките и се пържи за още 2 минути. Овкусява се със сол, черен и лют пипер. Накрая се прибавя кашкавалът, разбърква се и се сваля от огъня.

    4

Тортилите се затоплят във фурна, след което се гарнират със свинското и салсата.


Видеорецепта