kaufland.bg/recepti
Бьоф Строганов
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 500 г | телешко бонфиле |
| 100 г | гъби |
| 6 | кисели краставички |
| 20 г | краве масло |
| 2 глави | лук |
| 3 с. л. | доматено пюре |
| 1 с. л. | горчица |
| 100 мл | бяло вино |
| 100 мл | течна сметана |
| 400 г | картофено пюре за гарниране |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.
- 2
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.
- 3
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.
- 4
Прибавят се нарязаните гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички.
- 5
Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.
- 6
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с картофено пюре.