Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Веган кексчета с кокос

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за крема:

150 г маргарин
225 г кокосово масло
1 пакетче ванилова захар
3 с.л. захар
3 с.л. нишесте ванилия

за тестото:

4 с.л. кокосови стърготини
240 мл ядково мляко
2 ч.л. лимонов сок
160 г кафява захар
1 пакетче ванилова захар
80 мл олио
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 с.л. нишесте

Приготвяне

    1

За крема, маргаринът се изважда от хладилника поне час преди да се използва. Кокосовото мляко, ваниловата захар, захарта, нишестето се разбъркват добре и сместа се оставя да заври, при непрекъснато бъркане. Готовият крем се охлажда на стайна температура, като се разбърква от време на време. Маргаринът се разбива с бъркалка до пухкав крем. С лъжица към него се добавя пудингът, разбърква се добре, след което готовият крем се слага в сладкарски пош със звездовиден накрайник.

    2

Фурна с вентилатор се загрява на 160° C (180° C при горно/долно печене). В тава за кексчета се подреждат хартиени подложки. За тестото, кокосовите стърготини се запичат в тиган до златисто, след което се оставят да се охладят напълно. Ядковото мляко се смесва с лимоновия сок и се бърка докато мазнината се отдели.

    3

Добавят се захарта, ваниловата захар и олиото и се разбива до пухкавост. Брашното, бакпулверът, солта и царевичното брашно се смесват, разбъркват се с кокосовото масло до гладка смес и се прибавят кокосовите стърготини. Тестото се разпределя във формите за кексчета, пече се на средното ниво фурната за 20-25 минути и кексчетата се оставят да се охладят върху решетка.

    4

Кремът се разпределя върху кексчетата и се поднасят украсени с настърган кокос и захарни перли.