Веган кокосови гофрети
Продукти (6 порции)
| 4 ч.л. | кокосово масло |
| 250 мл | кокосово мляко |
| 1 пакетче | ванилова захар |
| 50 г | кафява захар |
| 180 г | пълнозърнесто брашно |
| 1 с.л. | царевично нишесте |
| 1 ч.л. | бакпулвер |
| 1 с.л. | кокосови стърготини |
| сол | |
| 1 /2 ч.л. | лимонова кора |
| 40 мл | минерална вода |
| 200 мл | веган сметана |
| 2 с.л. | сироп от агаве |
Приготвяне
- 1
Три чаени лъжици кокосово масло се разтопяват и смесват с 200 милилитра кокосово мляко, ваниловата и кафявата захар. Бърка се докато стане гладко. Добавят се двата вида брашно, бакпулверът, кокосовите стърготини, щипка сол, кората на лимона и минералната вода. Разбърква се до гладко тесто и се охлажда за около 15 минути.
- 2
Сметаната се разбива. Прибавя се сиропът от агаве и останалото кокосово мляко и всичко се бърка до получаването на твърда смес.
- 3
Гофретникът се загрява и намазва с останалото кокосово масло. От тестото се изпечат шест златистокафяви гофрети.
- 4
Топлите гофрети се поднасят с кокосов крем, по желание, с пресни малини, препечени кокосови стърготини и пудра захар.