kaufland.bg/recepti
Веган спагети Карбонара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 250 г | пълнозърнести спагети без яйце |
| сол | |
| 2 връзки | магданоз |
| 100 г | пушено тофу |
| 1 глава | лук |
| 4 с.л. | маслиново масло |
| 250 мл | веган сметана |
| 2 с.л. | хранителна мая |
| черен пипер |
Приготвяне
- 1
Спагетите се варят съгласно указанията на опаковката. Отцеждат се.
- 2
Магданозът се измива, подсушава и листата се нарязват на дребно. Тофуто се подсушава, нарязва се по дължина на ленти и след това на тънки кубчета. Лукът се обелва и се нарязва на дребни кубчета.
- 3
Олиото се загрява в тиган и тофуто се запържва за около 3 мин. Добавя се нарязаният лук и се задушава. Готварската сметана се изсипва в тигана и се оставя да къкри около 2 минути. Спагетите, маята и магданозът се добавят и се оставят за кратко на огъня. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с хранителна мая преди сервиране.