kaufland.bg/recepti
Веган
Веган шоколадов мус
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 150 г | черен шоколад |
| 1 с.л. | соева напитка K-take it Veggie |
| 125 мл | аквафаба |
| 1 ч.л. | лимонов сок |
| 1 ч.л. | захар |
| 1 пакетче | ванилова захар |
| 50 г | боровинки |
| 2 стръка | мента |
Приготвяне
- 1
Шоколадът се нарязва на едро и се разтопява на водна баня. Добавя се соевата напитка. Купата се оставя настрана да се охлади.
- 2
Аквафабата (водата от консерва с нахут), заедно с лимоновия сок, захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер за около 10 мин. Добавя се леко охладеният шоколад и сместа се оставя покрита в хладилника за около 2 часа, докато мусът стегне.
- 3
Плодовете се измиват и изцеждат. Ментата се измива, подсушава се и се откъсват листата. Останалият шоколад се настъргва на едро ренде. Веган шоколадовият мус се украсява с плодове, мента и шоколадови стърготини преди да се сервира.