Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци

Вегетарианско суши

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г ориз за суши
1 с.л. оризов оцет
1 с.л. мирин (оризово вино)
1 ч.л. захар
1 /4 краставица
1 червена чушка
200 г манго от консерва
6 листа нори
соев сос
уасаби
сол
маринован джинджифил

Приготвяне

    1

Оризът се измива и се вари в 600 мл леко подсолена вода за около 20 минути. Отцежда се и се разстила в голяма купа, където се оставя да изстине 10 минути. Забърква се смес от оцета, виното, захарта и 1/2 ч.л. сол и се излива върху ориза. Всичко се разбърква внимателно и оризът се разделя на 12 порции.

    2

Краставицата се обелва, разполовява се и се почиства от семките. Чушката се измива и също се почиства от семките. Мангото, чушката и краставицата се нарязват на ивици.

    3

Половин листо нори се поставя върху бамбуковата подложка. Върху него се разпределя порция ориз, като една ивица от листото трябва да остане празна. В средата оризът се притиска с ръце така, че по дължината на листа нори да се образува кладенче, в което се поставят парченца краставица, чушка и манго.

    4

Сушито се навива с помощта на подложката и се нарязва на парчета. Сервира се със соев сос, уасаби и маринован джинджифил.


Видеорецепта