kaufland.bg/recepti
Венециански бисквити
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 парчета)
| 330 г | царевично брашно |
| 330 г | бяло брашно |
| 150 г | краве масло |
| 150 г | захар |
| 100 г | тъмни стафиди (накиснати от предния ден в 50 мл тъмен ром) |
| 4 | яйца |
| 2 с.л. | прясно мляко |
| кората от 1 лимон | |
| 1 | ванилия |
| 1 щипка | сол |
| пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер.
- 2
В купа се смесват настърганата лимонова кора, двата вида брашно, солта и ванилията.
- 3
Разбитите яйца със захар се смесват със сухите съставки. Прибавят се и маслото, млякото и стафидите, предварително отцедени от рома.
- 4
От тестото се оформя фитил, нарязва се на еднакво дебели филии. Подреждат се в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. По повърхността им с нож се правят декоративни шарки – ромбчета.
- 5
Пекат се около 30 минути в загрята на 180° фурна с вентилатор. Готовите бисквити се поръсват с пудра захар.