Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пъстър зеленчуков киш

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

250 г пълнозърнесто брашно
2 с.л. натрошени лешници
3 яйца
100 г меко масло
1 клонче розмарин
1 скилидка чесън
3 моркова
3 лилави картофа
1 тиквичка
2 с.л. маслиново масло
200 мл готварска сметана
1 с.л. горчица
прясно смлян черен пипер
индийско орехче
сол

Съвет

  • Кишът би станал още по-атрактивен, ако се използват различни по цвят моркови.


Приготвяне

    1

Брашното, лешниците, едното яйце, 1 ч.л. сол и 1-2 с.л. вода се разбъркват в купа и се замесва меко тесто, което се оставя в хладилник мин. 30 минути. Фурната се загрява предварително на 200°C

    2

Тестото се разточва, поставя се във форма за тарт с диаметър 28 см, притиска се по ръбовете и по него се правят дупчици с помощта на вилица. Оставя се за 15 минути на студено.

    3

Розмаринът се нарязва на ситно. Скилидката чесън, морковите и картофите се обелват. Чесънът се нарязва на ситни кубчета. Тиквичката се измива и заедно с морковите и картофите, с помощта на белачка, се нарязва на тънки ленти. Зеленчуците се мариноват в смес от розмарин, чесън, маслиново масло, сол и пипер.

    4

Готварската сметана, останалите яйца и горчицата се забъркват и овкусяват със сол и индийско орехче. Зеленчуците на ленти се подреждат спиралообразно в тавичката, заливат се с готварската сметана и кишът се пече до златисто 30-35 минути.