Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Галет с ябълки, резене и синьо сирене

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

100 г ръжено брашно
100 г бяло брашно
100 г краве масло (студено)
1-2 с.л. кисело мляко
1 щипка кориандър
сол и черен пипер на вкус

За плънката:

120 г синьо сирене
2 ябълки
1 глава лук
1 /2 глава резене
1 с.л. краве маслo
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Двата вида брашно се смесват, добавят се нарязаното на кубчета масло, кориандърът, сол и черен пипер. Претрива се с ръце, докато се получат трохи.

    2

Сипва се киселото мляко и се разрбърква, до получаването на тесто. Увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 час.

    3

Лукът и резенето се режат на полумесеци. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на лодки.

    4

Лукът се запържва на умерен огън в маслото, добавят се ябълките и резенето. Овкусява се със сол и черен пипер. Плънката се готви 5 минути и се премахва от огъня. Охлажда се.

    5

Тестото се разточва в кръгла форма. В средата се изсипва плънката, като се оставя разтояние до края. Тестото се прегъва навътре, така че да покрие част от плънката.

    6

Галетът се пече 30 минути в загрята на 170 °С фурна, с вентилатор.

    7

Поръсва се с натрошено сирене и се пече още 10 – 12 минути, докато се разтопи сиренето.